Pages Menu
Categories Menu
Què és?

Què és?

Què és estArter?

 

estArter: una experiència formativa col•laborativa per a iniciatives col•lectives, amb vocació transformadora, que faciliti coneixements i eines pràctiques per fer front als reptes del dia a dia

Cada vegada sentim a parlar més d’emprendre i innovació social però, en general, es planteja com una acció individual quan endegar col•lectivament pot presentar molts més avantatges: compartim sabers, qualitats, recursos, tenim més xarxa, ens donem suport mutu, etc. A més, en l’actual context de crisi sistèmica, emprendre pot significar, precisament, fer-ho amb voluntat de transformar.

Sovint també, sentim a parlar de bones idees i bons equips que van resultar experiències fallides per problemes d’organització, de comunicació, per manca d’estratègia o viabilitat, per manca de visibilitat o no saber “vendre’s”….

Per això la nostra proposta: una experiència formativa col•laborativa per a iniciatives col•lectives, amb vocació transformadora, que faciliti coneixements i eines pràctiques per fer front als reptes del dia a dia.

 

Una iniciativa impulsada des de l’Escola de l’IGOP que compta amb membres de 10 institucions diferents: IGOP-UAB, CRIC (redactors d’Opcions), LabCoop, Hobest Consultora, L’Ortiga, Can Masdeu, Federació Catalana d’ONG, Cooperativa Etcs i Cooperativa Fil a l’Agulla i NUS Teatre i Acció Social..

 

Una proposta formativa innovadora que combina dues modalitats pedagògiques:

Formació teòric-pràctica per part d’un equip docent (modalitat Formació),

Formació col·laborativa entre els alumnes/projectes participants (modalitat Arremangar-se)

… que es concreta en 5 mòduls (integrats però independents) que es porten cursar independentment o globalment i que es realitzaran en divendres i caps de setmana, combinats amb espais i recursos disponibles per al treball col·laboratiu, espais d’assessorament col·lectiu i acompanyament personalitzat.