Pages Menu
Categories Menu

Postejat per el ag. 14, 2014 a General

Esfera Pensable

 

Com pensem els projectes: les nostres estratègies i formes d’organitzar-nos? Com ens hem d’organitzar i funcionar per assolir els propòsits del nostre projecte col.lectiu? Quins elements cal tenir en compte a l’hora de definir com volem treballar? Com organitzem els grups de treball? Com es relacionen entre ells? Com visibilitzem totes les tasques i responsabilitats? Necessitem espais de coordinació? Quins tipus de lideratge ens poden servir? Per què és important construir col·lectivament l’estructura organitzativa?

Com ens volem relacionar en els nostres equips de treball? Com cuidar les necessitats individuals, les relacions i el grup i alhora ser eficients i tenir una dinàmica de treball operativa? Com construir un projecte rentable econòmicament i sostenible a nivell humà?

Les assemblees i reunions són espais necessaris per al treball col·lectiu, ara bé, com en podem treure el màxim profit al servei del projecte? Com podem fer que siguin eficients, no massa llargues, participatives…?

Et ressonen aquestes preguntes? L’Esfera Pensable ens serveix per reflexionar sobre elements d’estructura i dinàmiques organitzatives que afavoreixin el desenvolupament del treball col·lectiu. L’objectiu és que el grup tingui capacitat d’acció i decisió per tal de desenvolupar estratègies compartides. La pròpia dinàmica de l’esfera, a través d’activitats específiques que treballem amb metodologies participatives, ens dotarà d’eines i reflexions per a processos de construcció col·lectiva.

Ester Vidal i Alba Sánchez

 


 

 

Alvaro Porro
(docent de la sessions dedicades a assemblees i reunions i coordinador general d’estArter)

En molts casos les reunions són un dels mals de cap i dels elements que ens tiren enrrere dels projectes col·lectius. Són espais per la presa de decisions, intercanvi d’informació, cohesió de grup, gestionar conflictes…, és a dir, demanem conscient o inconscient molt de elles.

La meva experiència de 15 anys facilitant reunions de moviments socials, associacions, comunitats… em diu que podem esperar molt d’elles però cal tenir cura en com es plantegen i desenvolupen perquè pugui complir el seu potencial. Per això hi ha eines i elements que poden ajudar molt i sobretot crear les condicions per a que la intel·ligencia col·lectiva (tant la racional com la més emocional) pugui desenvolupar-se.