Pages Menu
Categories Menu
Els altres estArter

Els altres estArter

estArter busca més ser un arxipèlag del pacífic que Groenlandia i no ens referim tant al clima, que també, com a la idea de moltes illes de diferents mides versus una illa molt gran. Per això des d’estArter també creem espais puntuals o regulars més enllà de la proposta formativa col•laborativa central.

 

Espais estArter a l’Escola d’estiu del IGOP

 

Debat Dc 2/07/14: Emprenedoria, innovació i creativitat

Un debat en el que vem tractar el tema de l’emprenedoria social, co- organitzat pel projecte estÀrter conjuntament amb Labcoop. I ens ha servit per conèixer amb cert detall els diversos projectes i enfocaments des dels quals s’està treballant l’emprenedoria social a Catalunya; i poder copsar les seves fortaleses i debilitats des de una perspectiva tant política com económica.

Moderat: Álvaro Porro, d’estÀrter, amb la participación de Guernica Facundo, de Labcoop, Clara Navarro, de Ship2b i Jorge Rovira, d’Upsocial

 

Debat Dv 4/07/14: Els reptes del creixement en organitzacions amb vocació transformadora

Moltes iniciatives socials tenen una capacitat mobilitzadora molt important, o estan vivint un protagonisme i un creixement significatiu en els seus projectes (PAH, Som Energia, XES, Escoltisme, Coop 57, FIARE… ). Ara, “fer-se grans” planteja, entre d’altres, un repte molt important des del punt de vista organitzatiu. Les formes organitzatives no són “neutres”, responen a determinades concepcions del poder i de la participació i són, unes o altres, més funcionals a un tipus d’objectius o uns altres.

Com ens organitzem per mantenir els objectius i els valors? Com ens organitzem per no perdre eficàcia mentre guanyem democràcia?

Per això per la cloenda de la 3a escola d’estiu de l’IGOP vam organitzar un debat públic a l’Ateneu La Flor de Maig, on ho vam debatre en una taula Rodona organitzada per l’equip del projecte estÀrter i moderada per Álvaro Porro. L’acte va comptar amb la presència de membres de Coop57, la Xarxa d’Economia Solidària (XES), la PAH, Som energia, Guanyem Barcelona, Fiare banca ética, els Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i Trobada popular Municipalista de Barcelona.

Reptes organitzatius

Partim de la idea de que en aquests moments, molts dels nostres espais de militància (i de treball en molts casos) estan vivint una emocionant expansió i evolució. Al mateix temps, aquest fet comporta nous reptes organitzatius, en els quals de vegades ens trobem mancats de referents o idees, i sobretot d’espais on poder pensar pausadament i amb perspectives fresques, no immerses en el remolí d’urgències del dia a dia. Doncs bé, la idea és senzilla, sota la hipòtesi de que tot i les diferències d’objectius i la naturalesa de les nostres entitats, pot ser útil i interessant generar un espai de treball i col•laboració (no tant d’entitats sinó de persones d’aquestes entitats que pensen en clau organitzativa i breguen en el dia a dia amb els seus entrellats).